Lær os at kende

/ Vores historie / Mød vores redaktører og vores skribenter

Skrifteriet begyndte med en løbetur i Gribskov

Vi leverer ikke blot unikt content. Vi har også helt unikke medarbejdere.


Man må lære af dem som ikke kan finde ud af det.

Det er erfaringen med en lang række ”helt ufattelig dårlige chefer”, der har givet grundlægger af Skrifteriet, Liva Stubbe Teglbjærg, lysten til at prøve at gøre det anderledes selv.

 

”Jeg tror på, at de bedste produkter for kunderne bliver skabt af glade medarbejdere”, fortæller hun, der med sine 30 fødselsår allerede har 12 års ledererfaring i sin bagage.

 

Medarbejdere og kunder er ligestillet hos Skrifteriet. Det vurderer chefen for det hele, er grunden til, at vi kan love levering med en fejlmargin helt nede på 3%, og tilmed holde løftet.

 

”Oftest ser en virksomheden helt naturligt kunden, som det vigtigste, men det oplever jeg skaber en ubalance, der gør, at medarbejderne ikke føler sig værdsatte – og så er man lige vidt”, uddyber Liva.

 

Måske er det grunden til, at vi får utrolig mange ansøgninger hver uge. Folk kan simpelthen mærke, at her er rart at være.

 

”Som start up har vi jo ikke så meget andet at tilbyde end vores gode humør og en invitation til at være med på rejsen. Vi er ikke ligefrem lønførende”, konstaterer hun tørt.




Underkend aldrig værdien af nød

Skrifteriet er på flere måder en virksomhed, som er grundlagt af nød.

 

Først rækken af dårlige chefer Liva har set lægge benene op på bordet i det øjeblik, de blev forfremmet og dengang, hun som 18-årige gjorde sig sine første erfaringer som leder.

 

Hun var lige blevet salgsassistent i en modekædebutik, da hendes chef blev fyret og der kom ikke nogen ny.

 

”Så ansvaret lå jo bare der og ventede på at blive taget”, husker Liva, der efter seks måneder og 54 ugentlige timer på en deltidskontrakt, opdagede, at det faktisk var fedt at være leder.

 

”Det spændende ved at tage ansvar er, at du meget hurtig ser resultater. Nogle gange er de gode, andre gange er de knap så gode. Men du er der, hvor beslutningerne bliver truffet og du har indflydelse på at lave dem om”.

 

Da der endelig blev ansat en egentlig butikschef, sagde Liva op. Det blev simpelthen for kedeligt.

 

Egentlig havde hun tænkt sig, at hun bare skulle have et helt almindeligt lønmodtagerjob, da hun blev færdig med sin kandidatgrad fra ITU, men det er svært, når man har oplevet for mange dårlige ledere. Så er man nødt til at tage teten selv for at være sikker på at undgå dem i fremtiden.

 

Den anden grund til at Skrifteriet ApS er grundlagt af nød, er al den tekst som følger med, når man sælger SEO. Oprindeligt var planen for virksomhedens hovedprodukt ellers at sælge SEO og søgemaskineoptimering.

 

”Men vi havde ikke ret mange penge at købe teksterne for, så det viste sig faktisk at være nemmere og en del sjovere at skrive dem selv.”

 

Pludselig sad Liva med en lille håndfuld skribenter på forskellige sprog og opdagede, at det var både kreativt og givende.

 

”Folk meldte tilbage, at de var glade for at få både positiv og negativ feedback. De var kun vant til at høre, når de fejlede. For mig er det jo logik, at man skal have begge dele med for at kunne udvikle sig.”


Kan det gå for stærkt?

I september 2022 var vi 10 skribenter, ved årsskiftet rundede vi 60. Det er gået stærkt.

En enkelt gang gik det for stærkt.

 

”Vi var lige ved at crashe efter den første måned, hvor vi havde fået en kæmpe ordre og afleverede med alt for mange fejl, men vi fik styr på det og reddede relationen til kunden ved at tilbyde at lave alt om med en fejlmargin på 3%”.

 

Igen blev en ’nødsituation’ definerende for os.

 

”Vores løfte om lav fejlmargin og vores evne til at været agile er blevet vores særkende”, fortæller Liva.

 

Hvis det står til hende, skal det blive ved at være sådan. Også når vi næste år forhåbentligt er flyttet ind i vores eget domicil.

 

”Jeg er nok meget inspireret af mine forældre”, reflekterer Liva, som er vokset op med en bror, der pga. at et medfødt sjældent syndrom ofte var på hospitalet, og det krævede meget af forældrenes tid. Samtidig arbejdede de begge som butikschefer. Derfor lærte hun at tage et større ansvar for sig selv end så mange andre børn.


Brækkede ankler og samtaler om ledelse

”Samtalerne omkring spisebordet handlede helt naturligt også meget om ledelse, som var en del af deres hverdag”, husker hun.

 

Lige for tiden ynder forældrene at fortælle en anekdote fra Livas barndom, der illustrerer, at hendes ’karriere’ som leder formentlig går endnu længere tilbage.

 

Hun er vokset op i Esrum og en dag var de syv-otte unger, som var taget på udflugt langt ind i Gribskov sammen med hendes nabos onkel. Liva har været syv år på det tidspunkt. Pludselig falder onklen og brækker begge ankler.

Hun får resolut samlet hele flokken, inden den går i panik og instrueret alle i at blive, hvor de er og løber så hele den lange og ukendte vej hjem for at hente hjælp.

 

”Den historie elsker mine forældre at fortælle, når deres naboer spørger til, hvad jeg laver og hvorfor jeg er iværksætter”, smiler Liva.



Vil du også have fortalt din virksomheds historie?

Ring eller skriv og vi giver dig et tilbud på Storytelling.


Bestil din historie

Bestil din historie

*Tilføj gerne ønskede sprog og volumen (antal ord total)

Journalistisk interview

-hvor det passer dig

Vi sidder til dagligt i København

Klerkegade 10B, 2. Sal

1308 København K

DENMARK

kontakt@skrifteriet.dk

(+45) 31 18 69 45